Mukaan hälytysosastoon!

Jos haluat innostavan ja kiinnostavan harrastuksen, josta on hyötyä myös tulevaisuudessa, tule mukaan!


Tule Mukaan!

Hälytysosastoon voi liittyä jokainen 18-55 -vuotias mies tai nainen, jolla on hyvä yleiskunto ja terveys.

Sinun ei tarvitse olla pelastustoimen taitaja tai aiemmin mukana ollut. Me koulutamme sinut tehtävään!

Koulutus tapahtuu pääosin viikkoharjoituksissa, jotka ovat maanantai-iltaisin klo 18.00 alkaen varikollamme Kutterisatamassa.

Harjoitukset kestävät yleensä 2-3 tuntia riippuen aiheesta, joka voi olla kaluston käyttö- sekä tilanneharjoituksia, kilpailuja, kursseja, oppitunteja tai liikuntaa. Aihe määräytyy kausisuunnitelman mukaan. Koulujen loma-aikoina pidämme taukoa harjoituksista.

Parhaiten pääset mukaan tulemalla maanantai-iltana varikolle ja esittelemällä itsesi!


Palokunta harrastuksena on täysin ilmainen!

Vaatimukset

Hälytysosaston jäsenet jaetaan koulutustasonsa mukaan. Tämän perusteella heidät nimetään sammutusmiesharjoittelijoiksi, nuoremmiksi sammutusmiehiksi, sammutusmiehiksi, vanhemmiksi sammutusmiehiksi, yksikönjohtajiksi tai päälliköksi.

Savusukellusta

Sisäministeriön ohjeen mukaan sammutusmiesharjoittelijaksi kutsutaan henkilöä, joka osallistuu hälytysosaston harjoituksiin mutta ei hälytyksiin. Hälytyksiin pääsemisen edellytyksenä on sammutustyökurssin hyväksytty suorittaminen sekä 18-vuoden ikä. Sammutusmieheksi henkilöä kutsutaan, kun hän on suorittanut hyväksytyksi sammutustyökurssin sekä savusukelluskurssin fyysisine kuntotesteineen.

Nuoremmalle sammutusmiehelle tai sammutusmiesharjoittelijalle riittää, että henkilö on hyvässä yleiskunnossa. Eli jaksaa nostaa painavempia esineitä ja toimia sammutustyössä, mikä ei tarkoita lähelläkään teräsmiehen kuntoa.

Koulutustastoltaan sammutusmies toimii savusukeltajana, joten hänen kuntonsa täytyy olla Sisäministeriön ohjeiden mukainen. Savusukeltajan kuntotesti on kaksiosainen, ja se koostuu lihasvoima- ja kestävyystestistä sekä savusukellusta jäljittelevästä testiradasta.

Lisää tietoa löydät Sisäministeriön ohjeesta.


Vaasan VPK:n hälytysosastossa voi toimia, vaikka ei suoriutuisikaan lihaskuntotestistä.